ZÁKAZ VSTUPU, POBYTU A POHYBU OSOB BEZ OCHRANNÝCH PROSTŘEDKŮ

Zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků - aktualizováno k 20.březnu 2020

Vláda České republiky  přijala další krizová opatření. S účinností od 19. března 2020 od 00:00 hod. se zakazuje všem osobám pohyb a pobyt na všech místech mimo bydliště, bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

Dále se zakazuje všem osobám přítomnost v maloobchodních prodejnách potravin v čase mezi 7:00 hod. a 9:00 hod., a to s výjimkou osob starších 65 let věku a majitelů a zaměstnanců provozovatele prodejny nebo osob v obdobném poměru.

Hejtmanka Středočeského kraje nařizuje s platností od 18. března 2020 od 18:00 zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (roušky, respirátory, šátky, šály a obdobné tkaniny) do prostředků veřejné hromadné dopravy, taxislužby, provozoven, jejichž provoz je povolen i za nouzového stavu, sociálních a zdravotních zařízení, sídel orgánů veřejné moci, správních orgánů a integrovaného záchranného systému, školních zařízení, pošt, lékáren na území Středočeského kraje a to do odvolání.
Toto nařízení předchází rozhodnutí vlády, která dnes schválila zákaz vycházení bez roušky či jiného zakrytí tváře, v celé zemi od půlnoci ze středy na čtvrtek. Osoby jsou povinny podřídit se pokyny orgánů řízení a příslušníků bezpečnostních sborů a ozbrojených sil, provádějících střežení a kontrolu.  Vláda zavádí i speciální otevírací hodiny pro nákup potravin a dalšího nejnutnějšího zboží pro seniory. Počínaje čtvrtkem nesmí do těchto prodejen mezi 10. a 12. hodinou nikdo jiný než lidé nad 65 let.

 


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.